Mentsük meg a Földet!

Pearth

Pearth

Műfenyő vs. vágott fenyő és zero waste ajándékozás

2019. december 21. - Pearth

Sokan azt gondolhatják, hogy jót tesznek a bolygónak azzal, ha műfenyőt használnak karácsonykor. De ez korántsem ennyire egyértelmű, mivel a műfenyő gyártásához PVC-re, illetve ólomra is szükség van, mely a fenyő öregedésével porként az otthonok levegőjébe kerülhet. Számítások szerint legalább 10 évig kell használni egy műfenyőt, hogy környezetvédelmi szempontból jobban megérje. Viszont még mindig ott van a tény, hogy az ólom miatt káros lehet az egészségünkre és az ugye megfizethetetlen.

A vágott fenyők egyébként életük során rengeteg CO2-t megfognak, és ezeket a fákat külön arra a célra termesztik, hogy karácsonykor megvegyék az emberek. Szóval nem arról van szó, hogy több évtizede élő fákat vágnak ki, csökkentve a bolygó erdő fedte területét.

Ha műfenyőt veszünk, szinte 100 %, hogy Kínából származik, de pl. a Magyarországon vett vágott fenyőket itt termesztik, ezzel is csökkentve az utazási távolságot.

A számítások során egyébként minden járulékos környezeti szennyezést is latba vettek.

201812206.png

KÉP FORRÁSA: SHOPALIKE

 

ZERO WASTE Ajándékozás

Ajándékozáskor használjunk újságpapírt, vagy újrahasznosított papírt csomagólóanyagként. És az a vicces benne, hogy még kreatívnak is tűnhetünk ezzel az ügyes kis trükkel, arról nem is beszélve, hogy még pénzt is megtakaríthatunk. Ugye sokan amiatt panaszkodnak, hogy drágább környezetbarát megoldásokkal élni, de ez nem mindig van így.

four-christmas-themed-boxes-744970.jpg

 

Máté István

A bejegyzés trackback címe:

https://pearth.blog.hu/api/trackback/id/tr4915361694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása